Behandling av spindelfobi

Sommar; Underbart och skräckfyllt…

Om bara dessa spindlar och insekter inte funnits, då hade jag njutit av sommaren…

Hindrar din spindelfobi, eller spindelskräck, dig från att njuta fullt ut av sommar och sol? Är det helt otänkbart att bara slappna av i en solstol på tomten? Det måste inte vara så.

Hjälp finns att få!

Spindelfobi behandlas effektivast med KBT

Med en serie terapisessioner enligt KBT-metoden kan du bli av med din spindelfobi. KBT, kognitiv beteendeterapi, är en behandlingsform där man i sin egen takt möter sina rädslor och fobier genom att stegvis jobba mot ett uppsatt mål (till exempel att kunna hålla en spindel i handen). KBT är, enligt forskning, den bästa och effektivaste metoden för att bli av med spindelfobi.

Så här arbetar vi med din spindelfobi

Först utforskar vi tillsammans din spindelfobi och skapar en förståelse för din rädsla.

I nästa steg gör vi en plan för hur vi tillsammans skall arbeta med din spindelfobi under terapin. Vi sätter upp ett mål för hur du vill kunna hantera spindlar. Kanske vill du kunna hålla en spindel i handen, eller så är du nöjd om du kan gå ut på altanen utan att oroa dig, eller inte bry dig om att det sitter en spindel på väggen? Du bestämmer själv hur långt du vill gå. Terapin genomförs under trygga och välplanerade terapisessioner. Vi kommer att vara både på mottagningen och, så småningom, ute i naturen. Under hela terapin arbetar vi oss i lugn takt fram till det mål du satt upp för dig.

Hur många terapisessioner krävs det för att bli av med spindelfobi?

Det beror självklart på hur allvarlig din fobi är och hur långt du vill nå med behandlingen. De allra flesta upplever märkbara förbättringar redan efter två terapisessioner och känner att de uppnått sitt mål efter fem sessioner. I riktigt svåra fall kan det behövas ytterligare terapisessioner.

Lång erfarenhet av fobiträning

Eva Strömbäck har lång erfarenhet av att hjälpa människor bli av med olika fobier genom fobiträning med KBT. Hon har genom åren hjälpt väldigt många människor till ett bättre liv. Ett liv där de begränsningar och obehag en fobi innebär nu är borta.

Du är inte ensam om att ha fobi, eller skräck, för spindlar och andra insekter. I Sverige beräknas ungefär 3,5 % av befolkningen att lida av spindelfobi. Det finns olika teorier om anledningen till att någon har spindelfobi, men det är inte det viktiga. Det viktiga är att det går att bli av med den och Eva hjälper dig gärna med det.

Välkommen att boka tid!

Kontakta Eva Strömbäck på 070-433 39 62, eller fyll i formuläret nedan, så kontaktar Eva dig.

Pris

Just nu paketpris: 5 tillfällen för 4.190 kr.

Det finns möjlighet att lägga till ytterligare tillfällen om du önskar för ordinarie pris 890 kr/tillfälle.

Kontakta Eva

Jag vill

15 + 14 =